Kleurherstel of kleurverandering, leerverf en leercrèmes op kleur gemengd en verstuurd voor thuis
Leer repareren
Deel | Print

Fauteuil voorzien van nieuw jasje

Vraag & Antwoord
- U heeft slijtplekken op het meubel maar de rest is nog goed
- Uw meubel is niet meer te koop en u wilt deze graag behouden
- De kleur past niet meer in uw interieur maar verder mankeert er niets aan
- Nieuwe meubels zijn duur, opknappen is voordeliger
- U bent gehecht aan uw meubel

Vraag: Voor wie is het herinvesteren zinnig?
Bent u de eigenaar van een merkmeubel dan is herinvesteren altijd zeer interessant. Leolux, Montis, Rolf Benz, de Sede, Natuzzi, Artifort, Cassina, de degelijke kuipmeubelen, Stressless, Gerard van de Berg, Gelderland, Gispen, Jori, MachalkePoltrona Frau, Molinari, Chesterfield, Topform. Maar ook de banken van Montel komen veel in de Meubelkliniek. Daarnaast zijn autostoelen van zowel klassiekers als Mercedes of Volvo maar ook recente modellen meer dan de moeite waard om te worden opgeknapt. Voor goedkope meubelen staan de kosten vaak niet in verhouding behalve als u het zelf wilt doen, u kunt vaak meer dan u denkt! Vraag het ons!

Vraag: Als de bank opnieuw geverfd is geeft het dan niet af?
Nee het geeft niet af en het bladdert ook niet, anders hadden we geen bestaansrecht en waren er niet zoveel tevreden klanten ;-).

Vraag: Hoe lang kan ik weer met mijn opgeknapte meubel doen?
Dit hangt af van de conditie waarin het leer verkeert. Hoe” gezonder” het leer is hoe beter het te bewerken is en hoe langer het meegaat.

Vraag: Wat kost het?
Dit verschilt per meubel en hangt af van uw wensen. Zijn er reparaties aan het meubel, kiest u voor de oorspronkelijke kleur of een andere kleur? Als indicatie kunt u € 150,00 tot € 400,00 per zitplaats rekenen, afhankelijk van het type meubel en uw kleurkeuze. Op basis van uw wensen maken wij graag een offerte op maat voor u. 

Vraag: Kan het in alle kleuren?
Kleur herstel in de oorspronkelijke kleur kan altijd! Bij een kleurverandering is  zeker niet alles als kleur aan te bevelen. Rood als kleur geeft bijvoorbeeld geen goede dekking op een andere ondergrondkleur.  Van zwart naar wit is een te grote sprong. De Meubelkliniek adviseert u graag over wat wel en niet kan.

Vraag: Gaat het wel eens mis?
Ja soms, maar dat lossen we op. Niet altijd is alles te voorzien. Gebruikt leer  kan ernstig vervuild of vervet zijn of  de oude verflaag is te verzwakt om opnieuw te verven. Uiteraard tackelen we dit op basis van onze kennis en ervaring, maar soms is het in eerste instantie niet te zien of te voelen. Ons hoogste doel is klanttevredenheid.

Vraag: Kan elke leersoort/bekleding worden geverfd?
Als het leer is kan het worden geverfd. Kapot leer of sterk verouderd leer wordt eerst vervangen. Bycast leer (herkregen leer) kan soms niet meer worden geverfd door de chemische werking van dit materiaal. Skai (kunstleer) zoals achterkanten van stoelen en panelen van auto interieurs wel. Als het om een bank gaat niet. Tasan (leer met microvezel) kan niet geverfd worden. Stoffen meubels kunnen niet geverfd worden.

Leer is een natuurproduct en wanneer er barstjes, scheurtjes of vale plekken in het leer te zien zijn, is het tijd om actie te ondernemen. Invetten helpt niet meer, het lijkt even mooi maar de slijtage is weer snel zichtbaar. Het uitdrogingsproces is dan alleen nog maar te stoppen door een behandeling in de Meubelkliniek. Onze dienstverlening is er voor alle soorten met leer beklede meubelen (geen schoenen, tassen of kleding behalve voor de doe het zelvers natuurlijk!). Wij werken zowel voor particulieren als bedrijven en worden vaak ingeschakeld door autobedrijven, verzekeraars en schade-experts. Ook meubelwinkels en verhuisbedrijven weten ons inmiddels te vinden voor het verhelpen van transportschades of het oplossen van garantie-claims. Voor vragen over onderhoud kan iedereen bij ons terecht.

Wanneer uw meubelen slijtageplekken of andere gebreken gaan vertonen is het tijd om de Meubelkliniek te bellen. Wij helpen u graag met een eerlijk advies. Ons bezoek, advies en offerte zijn vrijblijvend en kosteloos. U kunt ook foto?s mailen zodat u op voorhand al een goede indicatie krijgt van de mogelijkheden en de kosten.
© Meubelkliniek - 2010 - 2014 | Sitemap