This website uses cookies. Click here for more information.

   Leer reparatie set

   Een leren designbank of luxe fauteuil is een pronkstuk in huis of kantoor. Een lederen interieur van een auto of boot is ook een eyecatcher om vele jaren van te genieten. Het prachtige leer kan door uitdroging, achterstallig onderhoud, medicijngebruik, verkeerde reinigingsmiddelen of jarenlang intensief gebruik scheurtjes, gaatjes, krassen en andere oneffenheden vertonen. Veelvoorkomend is de craqueléstructuur, met allemaal kleine barstjes in het leer. Meubelkliniek Nederland zorgt ervoor dat je hier zelf iets aan kan doen met een leer reparatie set. Bestel de craquelé repair eenvoudig en voordelig via onze website. Je vindt hier ook leerverf voor kleurherstel of kleurverandering, leercrème voor herstel van lichte slijtage en opfrissing van het leer en leercleaner voor periodiek onderhoud en als ontvetter voor het verven of de crèmebehandeling.

   Craquelé repair voor rundleer, schapenleer, bycast en pull-up leer

   Craquelé repair is als leer reparatie set uitstekend te gebruiken op rundleer en schapenleer, in combinatie met leerverf. De vloeistof is bij herkregen leer als bycast of pull-up leer geschikt om de glanzende toplaag te herstellen. Vóórdat je met craquelé repair aan de gang gaat, dien je eerst jouw geliefde zitmeubel of auto- of bootinterieur grondig te stofzuigen en te reinigen met water en lederreiniger. Laat het leer hierna drogen en plak de pootjes en labels af met papieren plakband. Vervolgens moet het meubel of interieur lichtjes worden geschuurd met fijn P400-schuurpapier. Schuur de stiksels niet mee! Neem het leer af  met een droog microvezeldoekje om alle schuurstof te verwijderen.

   Leer reparatie set voor alle soorten plekken

    

   De vloeistof van deze leer reparatie set wordt met de zachte kant van een pannensponsje aangebracht op poreuze of dunne plekken, weerbarstige plooien, craqueléstructuur, lichte krassen en ruwe, kale plekken. Trek het leer en de plooien iets aan, zodat de craquelé repair erin kan vloeien. Na 1 uur droogtijd, breng je nogmaals een laagje aan met een nieuw sponsje. Laat het behandelde zitmeubel of interieur 8 uur drogen. Daarna kun je het leer verven. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van de leerverf. Als je het hele meubel gaat verven, kun je gewoon om de craquelé repair heen werken. Op het moment dat de repair is uitgehard, werk je dit bij met de leerverf.

    

   Lederfiller voor storende gaatjes, scheurtjes of winkelhaakjes   

   Lederfiller maakt deel uit van de leer reparatie set, die bij Meubelkliniek Nederland verkrijgbaar is. Zitten er gaatjes, scheurtjes of winkelhaakjes in het leren zitmeubel of auto- of bootinterieur? Knip een rondje uit leer of uit het zwarte doek (iets groter dan de afmeting van de scheur of het gaatje) en druk dit stukje doek of leer door de scheur of in het gaatje, zodat het onder het leer komt. Doe wat secondelijm op en onder de randen en verdeel met een punt van een paperclip of tandenstoker de lijm gelijkmatig tussen de randen van de materialen. Even aandrukken en goed laten drogen. De randen kunnen door de lijm ruw en hard worden. Dit kan – als de lijm goed droog is – met P400-schuurpapier mooi glad worden geschuurd. Diepe craquelé of barsten kun je zo glad mogelijk schuren en daarna reinigen met spiritus, dat het leer en de oude leerverf week maakt. De harde randen worden hierdoor soepeler en gladder.         

   Leer reparatie set met handige gebruiksaanwijzing

   De lederfiller wordt aangebracht in de scheur, het gaatje, de craquelé of barst, waarna je het glad strijkt met je vinger, een spateltje of een mesje. Laat dit enkele uren drogen en herhaal deze procedure van aanbrengen en drogen, totdat alles goed gevuld en uitgehard is. Schuur vervolgens het plekje, tot het mooi glad is. Je kunt met een beetje water op je vingertop oneffenheden tussentijds uitwrijven en glad maken, om daarna de fillerplek en het leer te verven. Wil je het hele meubel verven? Je kunt om de filler heen werken en de uitgeharde leerfiller later bijwerken met leerverf. Lees hier meer over het gebruik van de lederfiller als onderdeel van onze leer reparatie set.

    

   Neem contact op met Meubelkliniek voor meer informatie of advies

   Waar je zuinig op bent, wil je mooi houden. Dat geldt zeker voor designvolle lederen zitmeubels en leren interieurs van auto’s en boten. Je kunt bij Meubelkliniek Nederland behalve craquelé repair ook speciale doe-het-zelf leerverf bestellen in de door jou gewenste kleur, evenals leercrème met zo natuurlijk mogelijke ingrediënten en leercleaner, Wil je meer informatie of advies over onze leer reparatie set, of het liever door de specialisten van Meubelkliniek laten doen? Bel of app naar 06 – 15227861 of e-mail naar info@meubelkliniek.nl en wij helpen je graag.

   *